Одговори

Одговори

Често поставувани прашања

Одговори на прашања кои се често поставувани.

Како да се зачленам и дали тоа се наплаќа?

Кликнете на Deposit House внесете ги вашите податоци, и добивате бесплатна чланарина на Депозит Хаус која секогаш ќе биде бесплатна! Ве очекуваме

Како да се најавам ?

Кликнете на копчето Најава, внесете ги вашата емаил адреса или корисничко име и вашата лозинка.

Дали правењето договори се наплаќа?

Правењето договор е Бесплатно.

Како да пресметам колку чини додавање депозит/средства на мојата сметка?

Кликнете на Калкулатор , внесете износ, одберете начин на плаќање и кликнете пресметај.

Како да повлечам средтства од мојата Deposit House сметка?

Во делот Повлекување, кликнете на копчето Повлечи , внесето износ кој сакате да го повлечите на вашата банкарска сметка, внесете ги податоците за вашата банка и кликнете Потврди.

Дали Deposit House нуди подршка за корисници?

За подршка на корисници во делот  Мој Профил кликнете на копчето подршка, па кликнете на копчето Побарај подршка.

Како да се претплатам за најнови известувања?

На дното на секоја страна во делот Претплата На Билтен внесете ја вашата емаил адреса, и на емаил ќе добивате најнови известувања и информации од DepositHouse.com.

Како да направам договор?

Во делот за корисници, во Договори и Контакти, кликнете на копчето Направи договор, и внесете ги вашите информации.

За повеќе информации кликнете на  Упатство за користење

Дали повлекувањето се наплаќа?

Трошокот за повлекување е стандарден и изнесува 1 евро.

Како да уплатам преку банка?

Во делот за корисници Уплати (додај) депозит, во полето Износ внесете го посакуваниот износ, одберете начин на плаќање Bank, кликнете Провери , па кликнете Плати и ќе бидете пренасочени кон страната за плаќање, каде ќе треба да ги внесете податоците од вашата банка и трансакциона сметка и слика(доказ) од уплатница или ако сте уплатиле преку интернет број на трансакција.

Условите од договорот се исполнети, но купувачот го нема. Што да направам?

Доколку купувачот го нема а условите од договорот се исполнети, а веќе сте побарале одобрување , купувачот има рок од 14 дена да го одобри договорот.

Доколку купувачот не го одобри во рок од 14 дена Deposit House системот ќе ги префрли средствата кај продавачот.

Продавачот не прифаќа раскинување на договорот а условите не се исполнети? Што да направам?

Во делот за корисници,Договори и контакти, кликнете на Мои договори пронајдете го договорот и во десниот горен агол кликнете на копчето, Пријави и внесете ја вашата пријава во полето за текст.

Продавачот и купувачот не можат да постигнат договор.Дали Deposit House нуди арбитража?

Доколку двете страни не може да постигнат договор, Deposit House не нуди арбитража, со што по пријавен спор,Deposit House центарот ќе се обидe да ги охрабри двете страни да постигнат договор, но и доколку тоа не е возможно, средтствата ќе бидат поставени на пауза до донесување на судска одлука, а Deposit House системот ќе ја почитува судската одлуката и ќе ги префрли средтствата кај лицето за кое судот одлучил дека има право на истите.

Каде да го најдам мојот верификационен код?

Доколку го нема во вашиот главен инбокс, побарајте го во SPAM, или Promotions.

Ја заборавива лозинката како да се најавам?

Во прозорецот за најава, кликнете на Заборавена лозинка , внесете ја вашата емаил адреса , и кликнете на копчето Праќање на линк за ресетирање лозинка.

Колку договори можам да направам?

Можете да направите неограничен број на бесплатни договори, или онолку за колку имате депозит/средтства на вашата Deposit House сметка.

Како да уплатам/додадам средтства на мојата Deposit House сметка?

Во делот за корисници, во Уплата, кликнете на копчето Уплати (додај) депозит, и внесете го вашиот посакуван износ за додавање на Deposit House сметката одберете начин на плаќање пресметајте и уплатете.

За повеќе информации кликнете на  Упатство за користење

Колку време е потребно да ги добијам средтствата во мојата банка?

Секое повлекување се реализира во рок од 24 часа, освен за викенди и празници.

Каде да најдам упатство за користење?

Кликнете на  Упатство за користење или можете да најдете на дното на секоја страна во делот Корисни линкови кликнете на копчето за користење.

Како да додадам нов контакт ?

Во делот за корисници, во Договори и Контакти, кликнете на копчето Додај контакт(и)- Листа на контакти, внесете или Корсничко име, емаил или телефонски број на корисникот и покана за конектирање за идни договори че му биде испратена на корисникот.

Како да повлечам средства?

Во делот за корисници, во Повлекување, кликнете на копчето Повлечи, и внесете го вашиот посакуван износ за повлекување од Deposit House сметката,кликнете на копчето Следно, внесетеги информациите за повлекување и потврдете.

За повеќе информации кликнете на  Упатство за користење

Како да уплатам со кредитна картичка ?

Во делот за корисници Уплати (додај) депозит, во полето Износ внесете го посакуваниот износ, одберете начин на плаќање Credit card, кликнете Провери , па кликнете Плати и ќе бидете пренасочени кон страната за плаќање, каде ќе треба да ги внесете податоците од вашата кредитна картичка.

Условите од договорот се исполнети.Што да направам?

Најпрво известете го купувачот дека условите се исполнети и почекајте купувачот да изврши одобрување.

Во делот за корисници,Договори и контакти, кликнете на Мои договори пронајдете го договорот и во десниот горен агол кликнете на копчето, Побарај одобрување и почекајте купувачот да одобри.

Продавачот го нема и условите од договорот не можат да бидат исполнети. Што да направам?

Доколку продавачот го нема и условите од договорот не можат да бидат исполнети, можете да побарате прекинување на договорот.

Во делот за корисници,Договори и контакти, кликнете на Мои договори пронајдете го договорот и во десниот горен агол кликнете на копчето, Побарај прекинување на договорот и почекајте купувачот да одобри.

 Доколку продавачот не го одобри прекинувањето во рок од 14 дена Deposit House системот ќе ги префрли средствата кај купувачот.

Купувачот не сака да го одобри договорот а условите се исполнети? Што да направам?

Во делот за корисници,Договори и контакти, кликнете на Мои договори пронајдете го договорот и во десниот горен агол кликнете на копчето, Пријави и внесете ја вашата пријава во полето за текст.

Што е 2ФА сигурност?